Nyomtatás

Tisztelt Kollegák!

Mellékelten megküldöm a Magyar Helsinki Bizottság szegedi ügyvédképzésének ismertető anyagát:

 

"A Magyar Helsinki Bizottság az Európai Unió által támogatott projektje keretében a fogvatartásuk alatt bántalmazás áldozatául esett személyek jogairól tart 2019. július 9-én 13-17 óra között képzést és kerekasztal-beszélgetést. A képzés során bemutatjuk a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) a fogvatartottakkal szemben elkövetett kínzás, embertelen és megalázó bánásmóddal kapcsolatos legújabb joggyakorlatát. A képzésen való részvétellel a fogvatartottakat képviselő ügyvédek megismerhetik, hogy mely esetekben érdemes ügyfeleik érdekében az EJEB-hez fordulni.

A képzésen részt vevők továbbá megismerhetik az áldozatok védelméről szóló 29/2012-es európai uniós irányelv magyarországi átültetését és gyakorlati érvényesülését, amivel hozzá tudnak járulni azon fogvatartott ügyfeleik hatékonyabb képviseletéhez, akik bántalmazás áldozatává váltak.

A délután kerekasztal-beszélgetés részén pedig ügyvédekkel és fogvatartottakkal kapcsolatba kerülő civil szervezetek dolgozóival közösen arról fogunk beszélgetni, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján hogyan segíthető elő a fogvatartásuk alatt bántalmazás áldozatává vált személyek sértetti jogainak hatékonyabb érvényesülése. A kerekasztal-beszélgetésen levont következtetéseket ajánlások formájában a hazai hatóságokhoz és az Európai Parlament képviselőihez csatornázzuk be a projekt következő szakaszában.

Regisztrálni dr. Somogyvári Zoltán emailcímén keresztül lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Bármilyen kérdést szívesen megválaszolunk a +36304731885 telefonszámon keresztül is."

 

Melléklet